Monday, April 16, 2012

IKHTIAR TERAKHIR UNTUK PESAKIT KANSER..SILA SEBARKAN!



POKOK BELALAI GAJAH UNTUK RAWATAN KANSER.

Jangan berputus asa dan putus harapan untuk hidup sekiranya disahkan oleh pakar perubatan bahawa anda mengidap kanser payudara atau apa-apa penyakit berkenaan kanser kerana ada penyakit ada penawarnya. Berita baik untuk pesakit kanser yang kronik pada peringkat 3 dan 4. Selalunya bila disahkan oleh pakar perubatan pada tahap ini. Sudah dianggap terlambat untuk diubati lagi. Pesakit hanya akan diberitahu oleh doktor berapa lama jangka hayat pesakit itu boleh hidup sahaja.

Sila sebarkan kepada ahli keluarga atau kawan-kawan tentang pokok Belalai Gajah ini. InsyaAllah ada yang sembuh dari pemakanannya. Tengok laporan tentang penyembuhan penyakit kanser ini dan cara untuk makan daunnya.


Kegunaan daun belalai gajah @ Sabah Snake Grass

mengikut stage penyakit :


•Stage 1 : 30 daun setiap hari ( 2 X SEHARI )

•Stage 2 : 50 daun setiap hari ( 2 X SEHARI )

•Stage 3 : 100 daun setiap hari ( 2 X SEHARI )

•Stage 4 : 150 – 200 daun setiap hari ( 2 X SEHARI )


*Jika pesakit sudah beransur sembur, kurangkan penggunaan daun tersebut


Cara-cara membuat jus daun belalai gajah @

sabah snake grass ( SSG)


•masukkan setengah cawan air dalam blender

•masukkan 1 @ 2 ais untuk elak pemanasan ketika SSG diblend

•tambah setengah biji @ 1/4 jus limau ( Vit C & elak pengoksidaan)

•masuk daun belalai gajah yang sudah dibersihkan mengikut stage seperti diatas. Elak basuh dgn air paip

•masukkan sebiji apple hijau yang di potong 8

•blend halus dan terus diminum. Jangan dibiarkan lebih dari 5 minit kerana khasiatnya dikhuatiri hilang

•(Kepada mereka yang badan terasa sejuk bolehlah dicampurkan sedikit hirisan halia)


*Paling cepat berkesan jika diminum jam 4 pagi


*Semasa minum jus belalai gajah ini haruslah sedikit berpantang dengan makanan2 ini seperti gula atau makanan yang ada gula, madu, ikan kembung, 7 angled fish, ray fish, daging ayam, daging itik, keladi, beras pulut, butter atau planta, durian, sarang burung, ginseng atau mana2 herba2 lain. Cuba berpantang sementara untuk melihat hasil dari daun belalai gajah


Penyakit yang boleh diubati seperti Uterus Cancer, Prostate Cancer, Breast Cancer, Lang Cancer, Leukemia Patiens, Dialysis Patients, High Blood, High Uric Acid, Diabetes ,high cholesterol ,dll


Sehat dan sakit seseorang itu adalah ketentuan ilahi. Hanya Allah yang dapat menyembuhkan seeorang itu jika hambaNya berusaha untuk mencari penawarnya yang dianugerahkan kepada kita diatas muka bumi ini. Pokok ini hanya sebab musabab untuk menyembuh penyakit sahaja.


testemoni:


* Pesakit mengidap Uterus Cancer

Ketumbuhan sebesar 6cm dan dijadualkan untuk dibedah. Selepas pengambilan jus daun belalai gajah, ketumbuhan surut 3.5cm. Doktor kata tidak perlu dibedah dan meneruskan meminum jus tersebut dan akhirnya ketumbuhan hilang.


* Pesakit Kanser Peparu tahap 3

Telah membuat chemotherapy sebanyak 6 kali. Ketumbuhan sebelum pengambilan jus daun belalai gajah sebesar 26mm, 44mm, 76mm. Tetapi selepas pengambilan jus tersebut ketumbuhan mengecil 20mm, 27mm, 67mm.


* Pesakit wanita Kanser payudara & peparu

Mengalami kanser stage 4 ,tersangat lemah ,tidak boleh makan melainkan melalui tiub dan terlantar di hospital. Namun usaha keluarga meletakkan jus daun belalai gajah menerusi tiub ke mulut pesakit,dan didapati setelah beberapa hari pesakit boleh makan dan selepas 28 hari ketumbuhan menghilang.


* Pesakit Kanser Limfa Stage 4 :

Sebanyak 123 nodus limfa yang terkena kanser bermula Mac 2008.Selepas 9 kali menerima kemoterapi dan pada 10/11/2008 beliau telah berhenti menerima rawatan setelah 5 pakar mengatakan beliau hanya mempunyai 3 bulan untuk tempoh hidupnya.

Namun,setelah mengamal minum Daun Belalai Gajah yang diblend bersama epal hijau

( termasuk kulit dan bijinya) setiap hari selepas sarapan.,sehingga kini beliau didapati sembuh!


Betapa besar kejadian dan ciptaan Allah SWT..

Banyak khasiat tumbuhan-tumbuhan yang kita tidak tahu kehebatannya

dalam merawat penyakit merbahaya.

Khazanah Alam Yang Menyimpan Seribu Satu Rahsia Kehebatan Kurniaan Ilahi..

Syukur!


"Setiap penyakit ada ubatnya, apabila ubat tepat mengenai penyakit, maka akan wujud kesembuhan dengan izin Allah s.w.t."

(H.r Muslim)

"Sesungguhnya Allah s.w.t. ketika menciptakan penyakit, pasti menciptakan ubat, maka hendaklah kamu berubat!"

(HR Ahmad)


Sesungguhnya berubat itu adalah ikhtiar,


Namun kesembuhan itu adalah hak Allah..

Atas KeizinanNya jua


Sekian . Wasallam


BOLEH DIDAPATI DI :

*Negeri Sembilan : Pusat Pertanian Pantai Baru di Jalan Pantai Batu 7, 71700 Pantai , Seremban, Negeri Sembilan Malaysia. ( Anak pokok ) http://healthiswealthwithherbs.blogspot.com/


*Kelantan : RA Alikhwan Marketing ( Extract Daun Belalai Gajah )

Haji Abdul Wahab Jusoh No.214.Jalan Hilir Wakaf Bharu, Sebelah Jazliya Bridal, 16250 Wakaf Bharu, Kelantan HP : 019-953.3201 / 012-908.0106.

http://b17nitrilosides.blogspot.com/

5 comments:

  1. Salam.. saya ingin menceritakan yg kemo hanya merosakkn badan membunuh sel2 baik didalam badan. Pada bulan6 saya melakukan kemo sebanyak 6 cycle selepas itu pada bulan 12 kanser didada mengecut dan saya lakukan pembedahan di hospital serdang sbb igtkn jika melakukan pembedahan kanser itu akan sembuh tp slepas pembedahan selesai kanser itu tidak dpt dibuang habis kerana kanser disaluran darah tidak dpt dibuang jika dibuang pesakit akan mati. Selepas 2bulan kanser saya merebak ke otak pula. Pada pendapat saya sepatutnya saya tidak melakukan pembedahan sbb diHKL ramai yg terjadi kes sebegini. Skrg ni doctor meminta supaya saya melakukan kemo tp saya tidak mahu melakukan kemo lg. Skrg saya mengambil ubat herba seperti daun belalai gajah,kapsul keladi tikus,aprikot b17, sbb herba2 ini sama seperti membuat kemo tp tidak merosakkn sel2 baik dan ada orang yg telah sembuh dr kanser dgn memakan herba2 ini. Sebagai umat islam saya juga pergi berubat dgn ustaz2 meminta pada tuhan agar disembuhkan penyakit kanser ini ...

    ReplyDelete
  2. Ttein kharul sakit kanser ape? Ape kesan daun belalai gajah?

    ReplyDelete
  3. saya letak sehelai daun belalai gajah pada luka kanser pada payudara (BC stage 4), dapat rasakan ia menyedut keluar nanah dan air bisa dari kawasan luka tersebut, lepas tu saya titikkan minyak habatussauda dan sel kulit baru tumbuh menutupi luka tersebut. saya lakukan ni semasa saya masih dalam rawatan kemoterapi dan bila doktor periksa pada tarikh temujanji dia kata bagus sebab sel baru telah tumbuh. Sekarang ni dah selasai kemoterapi dan juga baru menjalani pembedahan mastektomi dan doktor kata tak perlu buat radioterapi sebab tumur yang dikeluarkan telah kecut dan sel kanser telah tiada. Tapi sebab saya pesakit kanser stage 4 metasis ke tulang belakang dan hati perlu juga meneruskan penggunaan teh daun belalai gajah dan juga makan sebagai ulam.

    ReplyDelete
  4. masyaAllah..... setiap penyakit ada ubatnya.

    ReplyDelete
  5. Ya Allah..baru saya tau kesan kebaikan pokok belalai gajah ni..sekarang kakak sy menghidapi kanser payudara stage 4 dan telah merebak ke bahagian tulang belakang sehinggakan sel darah merah berkurang.doc da schedule kan utk dia buat kimo bulan depan.kebelakangan ni dia kerap mengadu sakit2 belakang n selalu minta kami adik beradik mengurut n usap-usap belakangnye..harap harap berita baik tentang penggunaan belalai gajah ni boleh membantu dia mengurangkan lg kesakitan yg dialaminya tu..terima kasih pd yang share.

    ReplyDelete